Webster Vienna Private University

Американският университет Webster е разположил един от модерните си филиали в столицата на Австрия. Виена е град със забележителна история и култура, символ на престижно образование и изтънчен начин на живот. Кампусът на университета е част от голяма мрежа от други подобни центрове в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

Неотдавна университетът се премести в нова сграда в прекрасния исторически дворец - Palais Wenkheim, който се намира в непосредствена близост до центъра на града.

Дворецът е построен през 1826г. и след реновирането си дава възможност на студентите да изпитат старинната историческа атмосфера в комбинация с модерната архитектура и студентска среда. Съчетал богатството на европейските традиции и свободата на американската образователна система, университетът предлага качествено обучение, съвременна академична атмосфера, пъстра културна среда и богат социален живот. В бакалавърските и магистърските програми по изкуствата, бизнес администрацията и компютърните технологии се обучават студенти от цял свят. Задълбочената теоретична подготовка и практическите занятия по реални проекти се водят от авторитетни преподаватели в партньорство с известни компании и организации.

 

Образователна система: Частен американски университет по принципа Liberal Arts
Web адрес: http://www.integraledu.com/docs/flipunibg/site/130/