Coventry University

Ковънтри е сравнително малък град, разположен недалеч от Бирмингам – вторият по големина град във Великобритания.

Университетът се гордее със своята 160-годишна история. Освен традиции обаче той може да предложи и отлична база, а мащабните инвестиции в тази област - предвидени са над 160 млн. паунда за период от десет години, му отреждат място в топ 10 на университетите с най-модерни съоръжения на Острова според класацията на Guardian за 2012 г.

Университетът е силен в инженерните специалности. Едва ли е случайно, че там е конструиран двигателят на „Ягуар”. Търси се заради специалности като автомобилен дизайн, авиационен мениджмънт, строително инженерство, графичен дизайн, анимация, психология, творческо писане и журналистика.

Не по-малко атрактивни са икономическите програми на Coventry University, повечето от които се провеждат в наскоро откритата му база в Лондон в близка до реалната бизнес среда. Обучението е насочено към практиката и използва най-съвременни технологии като преподаване във виртаулна среда, електронен център за ресурси с постоянен достъп, електронни дискусии, бизнес симулации. Програмите вървят със стаж по специалността, който е предвиден в предпоследната година от следването. Така много от студентите имат шанс да видят как се работи в BBC, PriceWatehouse&Coopers, Jaguar, Zurich Insurance, IBM, E-ON и т.н. Кариерният център работи активно с желаещите да подсигурят бъдещето си след завършването и е едно от най-важните звена в университета. 94% от дипломиралите се успяват да се реализират на пазара на труда или да продължат обучението си в магистърски програми.

 

Образователна система: Британски държавен университет
Web адрес: http://www.integraledu.com/docs/flipunibg/site/20/