Breda University of Applied Sciences

В южната част на Холандия, на 100 км от Амстердам и Брюксел и на 4 часа път с влак от Париж, се намира Бреда. С население около 170 000 души, от които 13 500 студенти, с историческите си забележителности, с богатия си културен живот градът се е превърнал в притегателен център за хиляди студенти и в чудесно място за студентски живот.

NHTV Breda University of Applied Sciences е с подчертана международна насоченост. Тук учат повече от 7000 студенти от над 50 държави. По последни данни програмите на университета са обявени за номер 1 в своята област от всички практично насочени университети в страната.

Университетът се отличава с нестандартния си метод на обучение - студентите сами съставят и управляват своя учебен план. А преподавателите, които са експерти в специалността си, са не толкова лектори, които наставляват, а по-скоро действащ пример за учащите. Целта е да стимулират към самоизява. Обучението е съвкупност от лекторски часове, работа по реални проекти, пътувания с учебна цел и стажове. По този начин студентите получават отлична подготовка за бъдещата си реализация на международно ниво.

 

Образователна система: Холандски държавен университет
Web адрес: http://www.integraledu.com/docs/flipunibg/site/86/